Іран звинуватив Саудівську Аравію в отриманні вигоди від конфлікту між країнами
Категорія
Політика
Дата публікації

Іран звинуватив Саудівську Аравію в отриманні вигоди від конфлікту між країнами

Іран звинуватив Саудівську Аравію в отриманні вигоди від конфлікту між країнами
Джерело:  Reuters

Саудівська Аравія використала напад на своє посольство в Тегерані як привід для посилення напруженості між країнами, заявив у понеділок міністр закордонних справ Ірану, після того як Ер-Ріяд розірвав дипломатичні відносини між країнами, передає Reuters.
Іран прагне до захисту своїх зарубіжних дипломатичних місій, додав міністр.
"Іран діяв у відповідності зі своїми (дипломатичними - Ред.) зобов'язаннями з контролю за широкою хвилею народного хвилювання, що виникло", - сказав прес-секретар МЗС Хосейн Ансарі Джабер в телевізійному виступі. - "Саудівська Аравія отримує вигоду і процвітає від продовження напруженості".
Він додав, що СА «використовує ситуацію як привід, щоб розпалити напруженість". Він також повідомив, що іранські дипломати ще не покинули Саудівську Аравію - пізно ввечері в неділю їм дали 48 годин, щоб покинути країну.
Нагадаємо, іранські демонстранти штурмували посольство Саудівської Аравії в ранні години неділі, після того як Саудівська Аравія повідомила про страту 47 осіб, в числі яких опинився шиїтський проповідник. У відповідь на напад Верховний лідер Ірану Аятолла Хомейні оголосив про припинення дипломатичних відносин між країнами і пригрозив «священною помстою».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?