Підпільний горілчаний цех ліквідували у Волинській області (10 фото)
Категорія
Події
Дата публікації

Підпільний горілчаний цех ліквідували у Волинській області (10 фото)

МВС України
Підпільний горілчаний цех ліквідували у Волинській області (10 фото)

Співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції України завадили попаданню в оборот понад тисячі літрів фальсифікату, а також вилучили 4 тонни сировини для виготовлення сурогату і більше 25 ящиків готової "горілки". Загальна вартість вилученого майна складає майже півмільйона гривень.

Працівники УЗЕ Національної поліції України та прокуратури у Волинській області ліквідували підпільний цех з виробництва алкогольних напоїв під виглядом горілки відомих українських торгових марок.

"Підприємство" знаходиться в одному з населених пунктів Луцького району. У гаражному приміщенні приватного будинку кустарним способом виробляли "горілку". На перший погляд пляшки нічим не відрізнялися від оригіналу, однак запах рідини викликав великі сумніви.

Перед Новорічними та Різдвяними святами "винокурня" збільшила потужність виробництва, працюючи з 8 годин ранку до 8 годин вечора.

В обов'язки працівників "цеху" входило не лише виготовлення фальсифікату, але також миття і підготовка тари до розливу, безпосередньо розлив, поклейка марок акцизного податку України та упаковка вже готової до реалізації горілчаної продукції.

Зазначений фальсифікат реалізовували через магазини та заклади громадського харчування міста та району - в ресторанах, кафе, барах.

Під час проведення санкціонованого обшуку співробітники поліції вилучили 25 ящиків фальсифікату відомих українських торгових марок і більше 10 ящиків вже підготовленої до розливу тари, а також бочки зі спиртом і очищеною водою об'ємом в 4 тисячі літрів.

Виготовлявся сурогат в 50-літровій металевій ємності шляхом змішування необхідних компонентів.

Також, правоохоронці вилучили понад 1,5 тисячі підроблених марок акцизного збору України, близько 2 тисяч пробок, півтисячі дозаторів для пляшок, обладнання для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за статтею 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Проводяться слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення кола осіб, причетних до виготовлення та збуту фальсифікату, а також канали поставок підроблених марок акцизного податку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?