Фахівці розповіли, як позбутися неприємного запаху з рота
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Фахівці розповіли, як позбутися неприємного запаху з рота

Фахівці розповіли, як позбутися неприємного запаху з рота
Джерело:  Ортодокс

Ні для кого не секрет, що ніхто не любить неприємний запах з рота, але хороша новина в тому, що існують відносно прості способи позбутися від поганого запаху. Неприємний запах з рота виходить від газів, які виробляють скупчення бактерій на яснах, зубах і язиці, пише Orthodox.

До таких висновків дійшов доктор Джеффрі Шпігель, який працює отоларингологом у Бостонській клініці. Багато з цих газів містять сірку, яка і надає їм специфічний запах. Найпростіший і очевидний спосіб лікування, це чистити зуби щіткою і ниткою. Підійде також скребок для язика, який допоможе видалити бактерії, «пбенкетуючі» на задній частині язика. Якщо це не допомагає, пора відвідати стоматолога. Певні види бактерій могли глибоко вразити зуби, і впоратися з цим може тільки професіонал. Заодно дізнаєтеся, чи немає у Вас карієсу, і вчасно підлікуєте хворі зуби. Ще однією причиною можуть бути виділення з носових пазух. Можна промити ніс сольовим розчином, а краще відвідати отоларинголога. Іноді мікроби скупчуються в мигдалинах і утворюють камені, які погано пахнуть.


Мигдалини можна очистити від каменів за допомогою пристрою, названого Waterpik, який впорскує в мигдалини воду під тиском. Але якщо мигдалини є достатньо великими і постійно накопичують камені, то їх необхідно видалити. Якщо жоден з перерахованих вище способів не покращує Ваше дихання, прийшла пора перевірити шлунок. Основна причина «шлункового» запаху, це кислотний рефлюкс, стан, при якому кислота та інший вміст шлунка потрапляє в стравохід. Від цієї проблеми можна позбутися за допомогою антацидів та інших лікарських препаратів. Найголовніше - не відкладати візит до лікаря. Адже звичайне несвіже дихання може привести до досить серйозного захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?