ЄС чекає від Києва пояснень щодо електронних декларацій
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС чекає від Києва пояснень щодо електронних декларацій

ЄС чекає від Києва пояснень щодо електронних декларацій

Представництво Європейського Союзу в Україні поінформоване про те, що Верховна Рада відклала на 2017 рік впровадження електронних декларацій про доходи і витрати держслужбовців, яке було необхідне для отримання безвізового режиму з ЄС, пише Європейська правда.
Про це заявив керівник відділу преси та інформації диппредставництва Юргіс Вільчінскас.
"Представництво ЄС дізналося з відкритих джерел, що закон про державний бюджет 2016 вносить зміни до закону "Про запобігання корупції" і встановлює, що НАЗК (Національне агентство по запобіганню корупції, - Ред.) повинне ухвалити рішення про початок функціонування системи подання та публікації електронних декларацій посадових осіб державної влади та місцевого самоврядування не раніше ніж 1 січня 2017", - заявив Вільчінскас.
За його словами, зараз представництво ЄС чекає коментарів офіційного Києва з цього приводу.
"Ми вивчаємо цю ситуацію і будемо контактувати з українською владою з цього питання", - зазначив він, додавши, що найближчим часом очікується офіційна реакція ЄС по суті прийнятих змін і щодо зобов'язань України.
Як повідомив раніше народний депутат Віктор Чумак, закон про бюджет містить пункт, який відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?