НАТО відкидає претензії щодо загрози безпеці РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО відкидає претензії щодо загрози безпеці РФ

НАТО відкидає претензії щодо загрози безпеці РФ
Джерело:  Associated Press

НАТО категорично відкинув претензії Російської Федерації, що дії та розширення альянсу являють собою загрозу безпеці РФ, передає AP.
Представник НАТО Оана Лунгеску заявила у вівторок, що вони все ще вивчають нову доктрину безпеки РФ, затверджену минулого тижня.
"Однак, - додала Лунгеску, - ми категорично відкидаємо повністю необґрунтовані претензії, що НАТО і його політика являє собою загрозу безпеці" для Москви.
Новий російський документ, підписаний минулого четверга президентом РФ Володимиром Путіним, звинувачує НАТО в порушенні міжнародного права і наближенні військової інфраструктури до кордонів РФ.
Минулого місяця НАТО запросила Чорногорію розпочати переговори, щоб стати 29 членом альянсу. Лунгеску сказала, що "розширення НАТО не спрямоване проти будь-кого" і що кожна суверенна держава "має право вибирати для себе, чи приєднується вона до яких-небудь договорів або союзів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?