Знайшли авторів скандальної правки в бюджеті
Категорія
Економіка
Дата публікації

Знайшли авторів скандальної правки в бюджеті

Знайшли авторів скандальної правки в бюджеті

Сліди внесення скандальної поправки до бюджету про відстрочку електронних декларацій чиновників знайшлися в парламентських документах, повідомляє правозахисник і адвокат сімей Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська на своїй сторінці в Facebook.
Закревська опублікувала витяги з держбюджету і стенограми засідання Верховної Ради.
"Коротка ілюстрація протягування будь-якої норми через прикінцеві положення чого завгодно. У цьому випадку - як уникнути жахливого електронного декларування своїх і не тільки своїх доходів, побічно позбавивши своїх виборців безвізового режиму", - прокоментувала відомості в документах автор розслідування.


З опублікованих даних стає відомо, що скандальна правка про перенесення на рік електронного декларування доходів чиновниками була внесена з відома та за участю голови бюджетного комітету Андрія Павелка та його заступника Сергія Мельника.
Нардеп від БПП Мустафа Найєм вже прокоментував викладені в мережу документи і запевнив, що особисто направить запити до апарату Верховної Ради і секретаріату бюджетного комітету з вимогою надати протокол засідання, на якому була прийнята скандальна правка.
Як повідомлялося раніше, вчора на своїй сторінці у Facebook народний депутат Віктор Чумак повідомив, що закон про Держбюджет містить пункт, який відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман зазначив, що скандальній правці не місце в бюджеті, тому він сам внесе законопроект про скасування цієї норми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?