В результаті обстрілу американських військових в Афганістані є жертви
Категорія
Світ
Дата публікації

В результаті обстрілу американських військових в Афганістані є жертви

В результаті обстрілу американських військових в Афганістані є жертви
Джерело:  BBC

Один американський військовослужбовець був убитий і двоє поранені в ході місії спецназу на півдні афганської провінції Гільменд, повідомили американські посадовці, передає  BBC News.

Вони розповіли американським ЗМІ, що військові брали участь у контртерористичній операції, коли потрапили під вогонь. Медичний вертоліт, який вирушив на допомогу жертвам, був збитий. Інцидент стався недалеко від району Марджа.

Інформація про події, досить поверхнева. У короткій письмовій заяві про трьох американських жертвах, військове командування США в Кабулі заявило, що один помер від поранень, "в ході операцій" в Марджа, і що двоє були поранені. У заяві рід військ їх служби не визначався, але два американських чиновника сказали, що вони були зі спецпідрозділу.

Бойові сили НАТО під керівництвом США покинули Афганістан в кінці 2014 року, але військові допомагають у навчанні та спеціальні сили залишилися на території країни.

Американський спецназ нещодавно брав участь у перехопленні талібовських бійців в провінції Гільменд, який вже давно став оплотом талібів.

Представник армії США в Афганістані підтвердив, що вертоліт приземлився, але сказав, що у нього були "механічні несправності. Він не був збитий. Він навмисно благополучно приземлився".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?