Світова спільнота занепокоєна заявою КНДР: ООН збирає екстрене засідання
Категорія
Світ
Дата публікації

Світова спільнота занепокоєна заявою КНДР: ООН збирає екстрене засідання

Світова спільнота занепокоєна заявою КНДР: ООН збирає екстрене засідання
Джерело:  The Guardian

Рада Безпеки ООН проведе екстрену зустріч у Нью-Йорку у зв'язку із заявою Північної Кореї про тестування водневої бомби, на прохання Сполучених Штатів і Японії, повідомляє The Guardian.
Зустріч ООН відбудеться в Нью-Йоркському офісі в середу, 6 січня, об 11 ранку (4 вечора за Гринвічем).
Білий дім заявив, що поки не може підтвердити тест, але США не визнає Північну Корею ядерною державою. Франція засудила ядерне випробування і закликала до «сильної реакції з боку міжнародного співтовариства», йдеться в заяві офісу президента країни Франсуа Олланда.
Південна Корея і Японія засудили новину, назвавши це загрозою для їхньої безпеки. Влада Китаю ще не давала коментарів, але офіційне агентство новин Сіньхуа попередило, що «будь-який акт, який порушує стабільність у північно-східній Азії, є небажаним і недоцільним».
Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп каже, що її країна "засуджує найрішучішим чином провокаційну і небезпечну поведінку північнокорейського режиму".
Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд сказав, що будь-які випробування будуть "серйозним порушенням" резолюцій ООН і "провокацією, яку я засуджую без застереження".
«Я думаю, що кожен з нас розуміє, що немає жодних підстав сумніватися у твердженнях північнокорейців: вони провели тестову детонацію водневої бомби», - заявив Хаммонд журналістам у Пекіні.
Колишній посол Великобританії в Північній Кореї Джон Еверард описав ядерне випробування як "таке, що глибоко спантеличує" і попередив, що Пхеньян може завдати ядерного удару.
"Все, що призводить до сейсмічної активності 5,1 - небезпечно... Вибуху такого розміру цілком достатньо, щоб знищити місто, і, звичайно, це викликає глибоке занепокоєння", - сказав Еверард в програмі Today на BBC Radio 4.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?