Intel представила робота-дворецького
Категорія
Технології
Дата публікації

Intel представила робота-дворецького

Intel представила робота-дворецького

На виставці CES 2016 в Лас-Вегасі компанія Intel представила ховерборд, здатний перетворюватися на робота-помічника, якого розробники назвали роботом-дворецьким. Пристрій має вбудовані камери, які значно розширюють його функціонал, передає lenta.ru.
Пристрій може функціонувати як звичайний ховерборд. Проте верхня частина корпусу трансформується в «голову» робота, після чого гаджет стає схожим на андроїда. Для повної трансформації необхідно приєднати «руки». Управління ховербордом-дворецьким здійснюється за допомогою голосових команд.
Крім того, вбудовані камери і технологія Intel RealSense 3D дозволяють пристрою розпізнавати свого господаря і слідувати за ним.
Завдяки функції запису і трансляції відео робот стане в нагоді для того, щоб господар будинку міг подивитися, хто до нього прийшов, не підходячи до дверей.
Hoverboard Butler являє собою відкриту платформу. Для розробників гаджет стане доступний в другій половині 2016 року.
Ховербордами називають скутери без ручного управління, хоча насправді справжнім ховербордом прийнято вважати літаючий над землею скейтборд. Вперше концепція такого транспортного засобу була представлена ​​у фільмі «Назад у майбутнє»: на ховерборді пересувався головний герой, мандрівник у часі Марті Макфлай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?