Як уникнути переохолодження та обмороження
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Як уникнути переохолодження та обмороження

ДСНС України
Як уникнути переохолодження та обмороження

Через різке похолодання на території України Державна служба України з надзвичайних ситуацій випустила коротку інструкцію щодо того, як необхідно одягатися і що робити, щоб максимально ефективно уникнути переохолодження та обмороження в таку погоду.
Елементарні правила, щоб уникнути переохолодження та обмороження:

  • Не вживайте алкогольних напоїв - алкогольне сп'яніння сприяє високій втраті тепла, водночас викликає ілюзію тепла. Додатковим негативним фактором є неможливість сконцентруватися на перших ознаках обмороження.

  • Не паліть на морозі - паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду.

  • Носіть просторий одяг - це сприяє нормальній циркуляції крові.

  • У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом.

  • Не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих і срібних) прикрас.

  • Перед виходом на холод бажано поїсти - вам необхідна додаткова енергія.

  • Слід враховувати, що у дітей терморегуляція ще не налагоджена, а в осіб похилого віку при деяких хворобах порушена. Ці категорії найбільш схильні до обмороження і переохолодження, тому враховуйте це при плануванні прогулянок узимку. Пам'ятайте, що перебування дитини на морозі не повинно перевищувати 15-20 хвилин, потім потрібно зігріти її в теплому приміщенні.


І головна умова профілактики переохолодження - здоровий спосіб життя, відмова від шкідливих звичок і постійне загартовування організму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?