Виявлено новий вид грипу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Виявлено новий вид грипу

Виявлено новий вид грипу
Джерело:  Настрій

В азіатських країнах був виявлений новий вид свинячого грипу EAH1N1, поширення якого у всьому світі побоюються вчені. Даний вірус може поширюватись повітряно-крапельним шляхом, і є найбільш поширеним серед 30 000 досліджених свиней в КНР, передає  Настроение.

Цей вірус поширюється серед тварин з 1979 року, і, на думку експертів, вже пройшло багато часу, щоб він міг мутувати і викликати епідемію серед людей.

Китай є найбільшим виробником свинини, тому вірус може поширитися тут дуже швидко. Незважаючи на те, що вакцини для профілактики свинячого грипу існують, в країні вони не набули широкого поширення.

Поки дослідження проводили тільки на тваринах. Але вчені відзначають, що для того, щоб запобігти передачі штаму людині, необхідно діяти негайно.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?