Верховний суд прокоментував заяву Авакова
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховний суд прокоментував заяву Авакова

Верховний суд прокоментував заяву Авакова

Реформаторські ініціативи, спрямовані на звільнення всіх суддів в Україні, - "особиста піар-кампанія окремих посадових осіб, спрямована на тимчасове підвищення власних політичних рейтингів за рахунок маніпулювання громадською думкою".
Про це мова йде в заяві Верховного суду України щодо публічних закликів до звільнення всіх суддів, поширеній 6 січня на сайті ВСУ.
Також наголошується, що "потреба глибинних реформ очевидна, в тому числі і в судовій владі", однак "реформаторські ініціативи, спрямовані на звільнення всіх суддів в Україні, були предметом ретельного аналізу і дискусій на національному рівні, в тому числі і в процесі роботи Конституційної Комісії, але не знайшли підтримки в силу своєї безпідставності".
Раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що в Україні "судам ніхто не вірить" і відзначив необхідність повернутися до радикального проекту, на якому наполягав свого часу Народний фронт - про повну заміну суддівського корпусу, "повне перезавантаження - з новим набором, професійним конкурсом і реальною зовнішньою атестацією нинішнього суддівського корпусу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?