У Дніпропетровську затриманi фальшивомонетники (5 фото)
Категорія
Події
Дата публікації

У Дніпропетровську затриманi фальшивомонетники (5 фото)

МВС України
У Дніпропетровську затриманi фальшивомонетники (5 фото)

Представники одного з банків звернулися в Управління захисту економіки (УЗЕ) з повідомленням про фальшиві купюри, знайдених в одному з платіжних терміналів. УЗЕ разом з працівниками слідчого управління (СУ) затримали двох фальшивомонетників і вилучили фальшиві купюри на суму понад 23 000 грн, передає прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Розрізаючи грошові купюри номіналом 5, 20, 50, 200 і 500 гривень, фальшивомонетники склеювали їх скотчем із сувенірними банкнотами, що дозволяло отримати зловмисникам підроблені купюри Національного банку України в більшій кількості, після чого реалізовували їх через термінали самообслуговування на банківські картки.

Правоохоронці встановили особи зловмисників, а також місце і час чергового збуту підроблених банкнот, і затримали фальшивомонетників на "гарячому". Вони виявилися місцевими жителями +1974 і 1979 народження. Одночасно із затриманням підозрюваних, правоохоронці провели 11 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та їх рідних.

Всього під час обшуків працівники УЗЕ і СУ Національної поліції в Дніпропетровській області вилучили 345 фальшивих купюр на суму понад 23 000 гривень, сім-карти різних мобільних операторів і 21 банківську картку.

За інформацією представників банку, починаючи з березня 2015 року, на території міста інкасаторами вилучено понад півмільйона гривень фальшивих купюр номіналом 20, 200 і 500 гривень.

Зараз співробітники поліції перевіряють затриманих на причетність до збуту фальшивих грошей в період з березня 2015 по січня 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?