Путін заявив, що не окупував Крим, а допомагав волевиявленню кримчан
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін заявив, що не окупував Крим, а допомагав волевиявленню кримчан

Путін заявив, що не окупував Крим, а допомагав волевиявленню кримчан
Джерело:  Кремль

Президент РФ Володимир Путін заявив, що російські військові не окупували Крим, а в результаті дій РФ на півострові не загинула жодна людина. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, переклад якого наводить прес-служба президента РФ.
"Ми не воювали, не окуповували нікого, ніде не стріляли, жодна людина не загинула внаслідок подій у Криму. Жодна! Ми використовували Збройні Сили тільки для того, щоб утримати двадцять з гаком тисяч військовослужбовців України, які перебували там, від втручання в вільне волевиявлення людей, що проживають там. Люди прийшли на референдум і проголосували. Вони захотіли бути у складі Росії", - сказав Путін.
"Демократія - це воля народу, люди захотіли жити так, як вони проголосували. Для мене важлива не територія і не кордони, а долі людей", - додав він, зазначивши, що під словом "Крим" він розуміє 2,5 мільйона чоловік.
"Наполеон якось сказав, що справедливість - це втілення Бога на землі. Ось возз'єднання Криму з Росією - це справедливе рішення", - заявив Путін, назвавши "помилковою" реакцію заходу на незаконну анексію українського півострова.
"Вона була помилковою і спрямована не на підтримку України, а на стримування зростання можливостей Росії. Мені здається, що цього не слід робити, в цьому і полягає головна помилка, а потрібно, навпаки, використовувати можливості один одного для взаємного зростання, для спільного вирішення проблем, перед якими ми стоїмо. Ви сказали про санкції. Я думаю, що це дурне рішення і шкідливе", - зазначив глава РФ.
Збройні сили РФ без розпізнавальних знаків окупували територію Криму зі зброєю в руках в лютому 2014 року, захоплюючи при цьому українські військові частини. У результаті одного з таких захоплень в Сімферополі від вогнепального поранення в серце загинув український військовий - прапорщик Сергій Кокурін. Тоді ж в шию і руку був поранений український капітан Федун.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?