Нідерланди зібрали в Гаазі конференцію для обговорення боротьби з тероризмом
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди зібрали в Гаазі конференцію для обговорення боротьби з тероризмом

Нідерланди зібрали в Гаазі конференцію для обговорення боротьби з тероризмом
Джерело:  Associated Press

У Гаазі, за ініціативою міністра закордонних справ Нідерландів Берта Кундера, проходить міжнародна конференція для обговорення "боротьби проти терору" , повідомляє АР.

Політики, представники поліції та служб розвідки з понад 50 країн зібралися в понеділок, 11 січня, щоб обговорити, як поліпшити координацію в боротьбі проти екстремістського насильства і розправ над іноземцями, подорожуючими для боротьби в країнах, що роздираються конфліктами, як Сирія та Ірак.

Зустріч проходить через два місяці після атак 13 листопада в Парижі, де екстремісти скористалися прогалинами в європейській розвідці і здійснили напади, що забрали життя 130 осіб.

Кундерс, який головує на нараді з організації поліції Європейського Союзу, заявив, що країни, що борються зі злочинністю, повинні побудувати довіру для набагато більш тісної спільної роботи.

"Дуже важливо, щоб наш спосіб роботи був набагато краще, ніж іноземних терористичних бійців", - сказав він журналістам напередодні зустрічі чиновників з країн ЄС та інших країн, які постраждали від екстремістів, у тому числі Сомалі та Нігерії.

Кундерс попередив, що екстремістські організації постійно розвиваються - вказуючи на те, що зловмисники в Парижі використовували ігрові консолі для спілкування - і правоохоронні органи і спецслужби повинні працювати разом, щоб триматися попереду них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?