Європа здатна інтегрувати всіх мігрантів - Папа Римський
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа здатна інтегрувати всіх мігрантів - Папа Римський

Європа здатна інтегрувати всіх мігрантів - Папа Римський
Джерело:  Reuters

Папа Римський Франциск вважає, що наплив мігрантів до країн Європи не повинен загрожувати європейським цінностям. Про це понтифік заявив у своєму щорічному зверненні до діпломатів, повідомляє Reuters.
За словами Папи Римського, наплив мігрантів створив загрозу підриву фундаментальних європейських цінностей. Однак він підкреслив, що Європа здатна інтегрувати всіх біженців.
"Нинішня хвиля міграції, здається, може підірвати віру в "гуманістичні цінності", які в Європі завжди пропагувалися і захищалися", - сказав понтифік.
Глава Ватикану підкреслив, що незважаючи на неминучі труднощі, країни Європи повинні довести свою здатність інтегрувати і прийняти мігрантів.
"Європа, спираючись на свою значну культурну і релігійну спадщину, має у своєму розпорядженні засоби, щоб відстояти верховенство людської особистості і знайти правильний баланс між її двома головними моральними обов'язками - захищати права своїх громадян і забезпечити допомогу і прийом мігрантів", - зазначив Франциск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?