Вчені з'ясували, як можна позбутися депресії
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені з'ясували, як можна позбутися депресії

Вчені з'ясували, як можна позбутися депресії
Джерело:  Ортодокс

Для людей, які страждають від важкої депресії і не реагують на традиційні ліки, шокова терапія може стати ефективною альтернативою. Такого висновку дійшли американські вчені з Університету Каліфорнії, пише Orthodox.
Електросудомна терапія (ЕСТ), яку іноді називають шоковою терапією, змінює деякі ділянки мозку, які відіграють важливу роль у самопочутті людей, навчанні та тому, як вони реагують на позитивні і негативні фактори навколишнього середовища. Було показано, що ЕСТ дуже ефективна для лікування пацієнтів з сильною депресією, які не реагують на інші види лікування. Електросудомна терапія, яка використовується вже більше 50 років, несе в собі певну небезпеку, однак протягом останнього десятиліття досягнення в області анестезії та удосконалення обладнання для електричної стимуляції підвищили безпеку і знизили кількість побічних ефектів цього методу.
Подальший прогрес, пов'язаний з високою роздільною здатністю МРТ, також дозволяє вимірювати індуковані зміни головного мозку з високою точністю, відзначають спеціалісти. Під час курсу лікування ЕСТ приводила до пластичних змін в мозку, які пов'язані з поліпшенням настрою. Зокрема, ЕСТ впливала на гіпокамп і мигдалеподібне тіло, які відіграють важливу роль в пам'яті і емоціях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?