Учені пояснили, чому народжуються коти, схожі на Гітлера
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Учені пояснили, чому народжуються коти, схожі на Гітлера

Учені пояснили, чому народжуються коти, схожі на Гітлера

Фахівці Університету Бата і Единбурзького університету знайшли причину, чому народжуються кішки з плямистим забарвленням, у тому числі прямокутними мітками під носом, схожими на вуса Адольфа Гітлера. Результати свого дослідження вони опублікували в журналі Nature Communications, повідомляє Lenta.ru.
Згідно їх аналізу, причина - мутація гена kit, яка скорочує швидкість розмноження пігментних клітин. В результаті частина шерсті тварин залишається білою, тому що клітин виявляється недостатньо для створення рівного забарвлення.
«Завжди вважалося, що пігментні клітини якимось чином отримують інформацію про те, який візерунок утворити, проте на ділі вони рухаються хаотично. Це як процес дифузії: якщо крапля молока потрапить в чашку кави, кава поступово змінить колір», - пояснив професор Единбурзького університету Йен Джексон (Ian Jackson).
Згідно з його словами, раніше вважалося, що мутація гена впливає на швидкість, з якою рухаються пігментні клітини.
Вчені вважають, що результати їх роботи стануть в нагоді тим, хто досліджує такі хвороби, як вроджений порок серця та інші захворювання, пов'язані з рухом клітин в ході внутрішньоутробного розвитку плоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?