Астматики можуть дихати легше
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Астматики можуть дихати легше

Астматики можуть дихати легше
Джерело:  Ортодокс

Щоб астматики могли дихати трохи легше, протягом шести місяців на додаток до своїх звичайних інгалятора, вони повинні отримувати добавки вітаміну D. До цього висновку прийшли науковці з Університету Сент-Луїса, передає  Ортодокс.

Приблизно одна з 12 людей страждає астмою тільки в США. За останнє десятиліття кількість астматиків зросла приблизно на 15%. Більш високі темпи захворюваності на астму в північному кліматі дозволяють припустити, що знижена кількість сонячного світла, в результаті чого в організмі виробляється менше вітаміну D, може грати не останню роль у розвитку даного захворювання.


У дослідженні взяли участь 130 дітей і дорослих з легкою та помірною формами астми. Кожен отримував ліки з інгалятора, а половині групі з випадково обраних людей також давали високі дози вітаміну D протягом шести місяців. Після восьми тижнів, коли дослідники вимірювали кількість повітря в легенях хворих, яке вони могли видихати протягом однієї секунди, в обох груп цей показник був приблизно однаковим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?