Хропіння залежить від пневмонії?
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Хропіння залежить від пневмонії?

Хропіння залежить від пневмонії?
Джерело:  Ортодокс

Вчені з Тайвані вважають, що хропіння і пневмонія пов'язані між собою, повідомляє orthodox.od.ua.

Медики стверджують, що чим сильніше виражено апное, тим вище стає небезпека. Автори дослідження вважають, що нічне хропіння є ознакою захворювання легенів, а саме пневмонії. Лікарі з відділення госпіталю ветеранів, які проводять ряд експериментів, прийшли до висновку, що між тяжкістю апное і ступенем пневмонії існує тісний взаємозв'язок. Наголошується, що люди, які хропуть уві сні, ризикують захворіти недугами дихальних шляхів.


Фахівці припускають, що існуюча загроза виникає з причини блокування легких, через що у людини під час сну фіксується тимчасове припинення доступу кисню. Такі умови і процеси провокують розвиток аспірації - вдихання у верхні дихальні шляхи вмісту з глотки. На сьогоднішній день експертами простежується тенденція пневмонії серед літніх людей, що мають масу інших недугів, таких як цукровий діабет, хвороби серця і порушення пам'яті. При цьому, особливо уразливими вважаються пацієнти, які проходили СІПАП-терапію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?