РПЦ має намір придбати проблемний банк
Категорія
Світ
Дата публікації

РПЦ має намір придбати проблемний банк

РПЦ має намір придбати проблемний банк
Джерело:  РБК

Російська православна церква веде переговори про придбання контрольного пакету акцій проблемного Ергобанка, повідомляє РБК з посиланням на джерела, близькі до банку і до РПЦ.
Церква зацікавлена ​​в купівлі банку, щоб врятувати кошти на відкритих у ньому рахунках єпархій. «Цілком можливо, що якщо сторони домовляться про угоду, банк купить афілійована з РПЦ особа або Церква шукатиме спонсорів, які б дали грошей на пряму покупку», - говорить друге джерело.
За його словами, церква погодилася відкрити рахунки в Ергобанку через одного з його акціонерів - Валерія Мєшалкіна, якому належить 19,87% активів. «Церковна людина, православний бізнесмен, багато допомагав храмам. Вважалося, що це гарантія того, що з банком нічого не трапиться», - говорить співрозмовник.
Ні в банку, ні в РПЦ, на офіційні запити преси щодо ймовірної угоди не відповіли.
Проблеми в невеликому московському банку почалися наприкінці 2015 року, коли банк не виконав зобов'язання за облігаціями на 904 млн рублів (дані Московської біржі, - Ред.). 30 грудня 2015 року голова правління і акціонер Ергобанка заявив про план фінансового оздоровлення, в якому розглядаються різні варіанти, від самостійного оздоровлення за рахунок скорочення мережі, до приєднання до іншого банку або входження в капітал банку нового інвестора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?