Запаси газу в Середземномор'ї можуть повністю забезпечити потреби Європи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Запаси газу в Середземномор'ї можуть повністю забезпечити потреби Європи

Запаси газу в Середземномор'ї можуть повністю забезпечити потреби Європи
Джерело:  Associated Press

Європейський комісар з питань енергетики Марош Шефчович вважає, що Європа може імпортувати газ з нововиявлених родовищ у східній частині Середземного моря, передає AP.
Континент прагне диверсифікувати свої поставки і підтримати свою енергетичну безпеку, не піднімаючи цін, і такі дії можуть стати вирішенням цього завдання.
Марош Шефчович заявив у вівторок, що початкові оцінки про кількості газу в східних водах Середземного моря "дуже перспективні", і є хороший потенціал для експорту.
Він розповів, що нещодавно виявлене газове родовище Зохра біля берегів Єгипту, за оцінками, містить достатньо газу, щоб задовольнити річні енергетичні потреби Європи в 400-500 млрд кубометрів протягом восьми років.
Марош Шефчович сказав, що газ може потрапити в Європу, як тільки енергетичні потреби країн регіону будуть виконані. Він також заявив, що ЄС бачить Середземне море як "шлюз" потенційних маршрутів поставок газу в Європу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?