Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Пакистану, Латвії, Ватикану і Бангладешу
Категорія
Культура
Дата публікації

Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Пакистану, Латвії, Ватикану і Бангладешу

Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Пакистану, Латвії, Ватикану і Бангладешу
Джерело:  president.gov.ua

Як повідомляється на сайті  прес-служби президента України, Петро Порошенко отримав вірчі грамоти від послів Ватикану, Пакистану, Бангладешу та Латвії. Також президент висловив подяку даним країнам за підтримку України в обранні її непостійним членом Ради Безпеки ООН на 2016-2017 роки.

Під час бесіди з Послом Латвійської Республіки Юрісом Пойкансом Глава держави висловив подяку за гуманітарну та фінансову допомогу латвійської сторони. Була підтверджена зацікавленість у подальшому поглибленні двосторонніх контактів на різних рівнях, розвиток торговельно-економічного співробітництва, взаємодії у сферах транспорту, сільського господарства, науки і освіти, інформаційних технологій, туризму, а також розширення гуманітарних обмінів.

Увагу Посла Ісламської Республіки Пакистан Атара Аббаса було залучено до важливості відновлення регулярного політичного діалогу між Україною та Пакистаном. Президент України відзначив доцільність задіяння наявного потенціалу співпраці в торговельно-економічній та інвестиційній сферах і підкреслив необхідність проведення в поточному році першого засідання Спільної міжурядової українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва.

У ході розмови з новим Послом Ватикану в Україні архієпископом Клаудіо Гуджеротті Глава держави подякував за гуманітарну допомогу, яка надавалась протягом 2014-2015 років по лінії «Карітас» для внутрішнього переміщених осіб і постраждалих переселенців. Президент акцентував увагу Посла Ватикану на необхідності активізації роботи міжнародних правозахисних організацій у напрямку захисту прав людини в Криму.

У центрі уваги під час бесіди Президента України з Послом Народної Республіки Бангладеш Мохаммадом Мафузуром були питання пожвавлення співробітництва між двома країнами в різних сферах. Йшлося, насамперед, про відновлення політичного діалогу, посиленні взаємодії в рамках міжнародних організацій, а також розширення економічної складової двосторонніх відносин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?