Вчені розповіли про кращий спосіб боротьби з болем у спині
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли про кращий спосіб боротьби з болем у спині

Вчені розповіли про кращий спосіб боротьби з болем у спині
Джерело:  Ортодокс

Регулярні фізичні вправи є кращим способом для лікування болю в спині, повідомляють австралійські вчені з Університету Сіднея, пише  Orthodox.

Фахівці виявили, що вправи на розтяжку і витривалість є набагато більш ефективними для усунення болю в попереку, ніж інші методи лікування.


Біль в попереку впливає на 4 з 5 чоловік у якийсь момент в їхньому житті. У більшості випадків біль викликаний підйомом тягарів або невдалою позою, і часто цей дискомфорт проходить протягом декількох тижнів, але у половини хворих повторення проблеми спостерігається протягом 12 місяців, а у деяких людей біль у спині може тривати протягом багатьох років або періодично повторюватися.


У новому дослідженні вчені проаналізували результати 23 попередніх досліджень, що включали 30 850 осіб, у спробі визначити кращий спосіб лікування болю в спині.


Вони виявили, що люди, які регулярно виконували фізичні вправи, мали значне зниження проблем зі спиною протягом найближчих 12 місяців - ризик появи болю в спині був зменшений на 35%.


Це говорить про те, що фізична активність відіграє важливу роль у запобіганні болі в спині, володіючи довгостроковим ефектом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?