Барак Обама: Україна йде з-під впливу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Барак Обама: Україна йде з-під впливу РФ

The White House
Барак Обама: Україна йде з-під впливу РФ

У своєму останньому, на посту президента США, зверненні до країни і Конгресу, Барак Обама зазначив, що Україна йде зі сфери впливу РФ, йдеться у промові, яку  опублікував  Білий дім.

"У сучасному світі, нам менше загрожують злі імперії і більше - держави, які не склалися", - сказав Обама. - "Незважаючи на те, що їхня економіка знижується, Росія продовжує вливання ресурсів в Україну і Сирію - держави, які вислизають з їх орбіти впливу".

Він, також, багато  казав  про те на що має бути спрямована зовнішня політика США, і про роль країни на світовій арені, в тому числі і про допомогу Україні.

«Міжнародна система, яку ми побудували після Другої світової війни, зараз бореться за те, щоб іти в ногу з цією новою реальністю», - додав він і зазначив, що від саме від Сполучених Штатів залежить допомога в розбудові системи і підтримці порядку. - «Коли ми допомагаємо Україні захистити свою демократію, або Колумбії вирішити багаторічну війну, це зміцнює міжнародний порядок від якого ми залежимо».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?