Захоплення комп'ютерними іграми допомагає контролювати емоції
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Захоплення комп'ютерними іграми допомагає контролювати емоції

Захоплення комп'ютерними іграми допомагає контролювати емоції
Джерело:  Настрій

Групою вчених було проведено дослідження із задіянням 26 добровольців. Дослідження показало, що виконання простого завдання на ПК впливає на мозкові центри, відповідальні за регулювання емоцій, передає  Настроение.

До і після декількох комп'ютерних тестів проводилася МРТ. Добровольців просили відповідати, в який бік вказували певні стрілки на екрані. При цьому вони повинні були ігнорувати інші стрілки. Також вчені робили учасникам МРТ в стані спокою і в процесі виконання тесту на емоції, коли добровольці намагалися не звертати уваги на негативні фотографії.

Фахівці помітили, що у учасників, які пройшли більш інтенсивний тренінг, ніж інші, знизилася активність в мигдалині. Ця область мозку пов'язана з тривогою і сумом. За словами дослідників, тренінг сприяв формуванню тісного зв'язку між миндалиной і лобової корою, що бере участь в регуляції емоцій.

Фахівці сподіваються, що їх відкриття допоможе людям, що страждають від депресії і тривожного розладу. Крім того, ймовірно, вправа буде корисна і тим, у кого від надлишку емоцій підвищується тиск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?