Уряд США офіційно не вибачався перед Іраном - Білий дім
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд США офіційно не вибачався перед Іраном - Білий дім

Уряд США офіційно не вибачався перед Іраном - Білий дім

Уряд США офіційно не приносив вибачень Ірану після затримання в Перській затоці американських кораблів, що увійшли в іранські територіальні води. Про це заявив представник Білого дому Марк Тонер, передає Європейська правда.

"Ну, по-перше, і я знаю, що високопоставлений чиновник Державного департаменту щойно говорив про це - не було ніяких офіційних вибачень США перед іранцями. Я думаю, що ця інформація в пресі цим ранком була "качкою" або чимось схожим, що склалося враження, що там було якесь вибачення. Категорично, ніякого вибачення не було", - сказав Тонер на брифінгу.

Представник Білого дому підтвердив, що один з американських моряків на камеру вибачився за інцидент, але підкреслив, що це не можна розглядати як офіційне вибачення уряду США.

"Держсекретар Керрі дуже швидко зв'язався зі своїм колегою в Ірані, докладно описав ситуацію, що це була просто - знову ж таки, згідно з тим, що ми знаємо про це - випадковість, механічна несправність. Я думаю, що вони знайшли дипломатичний спосіб вирішення проблеми... Але я не думаю, що в такій ситуації обов'язково потрібні вибачення", - зазначив Тонер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?