Для боротьби з ожирінням учені рекомендують менше сидіти
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Для боротьби з ожирінням учені рекомендують менше сидіти

Для боротьби з ожирінням учені рекомендують менше сидіти
Джерело:  Ортодокс

Нове дослідження припускає, що гладкі люди можуть знизити ризик розвитку діабету і серцевих захворювань за рахунок скорочення часу, що витрачається на перегляд телевізора і комп'ютерні ігри. За словами вчених з Університету Піттсбурга в США, фізичні вправи самі по собі не можуть допомогти запобігти шкідливому впливу сидіння протягом довгих годин, пише Orthodox.
За даними дослідження, сидячий спосіб життя пов'язаний з серцево-судинними захворюваннями і діабетом у дорослих з важким ожирінням, незалежно від того, скільки вправ вони виконують. Результати показують, що заміна часу, проведеного в положенні сидячи, наприклад, біля телевізора чи комп'ютера, фізичними вправами низької інтенсивності, такими, як легка робота по дому або прогулянки, може поліпшити сердечне і метаболічне здоров'я в цій популяції.
У ході дослідження фахівці розглянули 927 пацієнтів, які перенесли операцію із втрати ваги. Було встановлено, що кожна година, яку учасники проводили в положенні сидячи, збільшувала ризик розвитку діабету на 15%, ризик розвитку метаболічного синдрому - на 12% і ризик розвитку підвищеного кров'яного тиску - на 14%. Ці дані вказують на важливість розгляду сидячого способу життя в якості окремого фактора ризику для здоров'я, а не просто браку фізичної активності серед дорослих з важким ожирінням, кажуть експерти.
Отримані результати можуть бути використані для розробки і тестування програм для дорослих з важким ожирінням, відзначають фахівці, підкреслюючи, що скорочення часу, проведеного в положенні сидячи, в поєднанні з фізичною активністю допоможе ефективно позбутися зайвої ваги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?