Тисячі людей у Молдові протестують проти кандидата на пост прем'єр-міністра
Категорія
Світ
Дата публікації

Тисячі людей у Молдові протестують проти кандидата на пост прем'єр-міністра

Тисячі людей у Молдові протестують проти кандидата на пост прем'єр-міністра
Джерело:  Associated Press

У четвер, 14 січня, тисячі людей вийшли на демонстрацію проти висунення впливового політика і бізнесмена на посаду прем'єр-міністра Молдови, повідомляє AP.
Протест відбувається на тлі протистояння між президентом Ніколає Тімофті і проєвропейською правлячою коаліцією.
У середу Тімофті відхилив кандидатуру на пост прем'єр-міністра від коаліції Влада Плахотнюка. Коаліція відмовилася назвати іншу кандидатуру. Однак сім законодавців заявили в четвер про вихід з коаліції, вимагаючи назвати іншого кандидата. Їх вихід залишив коаліцію без більшості.
Тисячі демонстрантів в Кишиневі виступають проти Плахотнюка. Політика з інвестиціями в нафтовій, фінансовій, банківській сферах і засобах масової інформації, вважають занадто владним і впливовим.
Якщо парламент не затвердить уряд 29 січня, він буде розпущений і будуть оголошені дострокові вибори. Парламент усунув попередній уряд в кінці жовтня на тлі звинувачень у корупції.
Нестабільність в Молдові почалася з того моменту, як близько $1,5 млрд зникли з трьох молдавських банків перед парламентськими виборами в листопаді 2014-го, що викликало тижні протестів з вимогою ретельного розслідування і жорстких розслідувань корупції на місцях.
У країні було п'ять прем'єр-міністрів за 2015 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?