Пріоритет на 2016 рік - повернення Криму і Донбасу - Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Пріоритет на 2016 рік - повернення Криму і Донбасу - Порошенко

Пріоритет на 2016 рік - повернення Криму і Донбасу - Порошенко
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко вважає формат "Женева плюс" оптимальним в питанні механізму повернення анексованого Росією Криму. Про це він сказав під час великої прес-конференції, говорячи про пріоритети влади на 2016 рік, передає ONLINE.UA.

"Перш за все - забезпечення миру і, підкреслюю, повернення України на Донбас. У 16-му році має відбутися відновлення українського суверенітету", - підкреслив Порошенко.
"Боротьба за повернення Криму теж залишається важливим пріоритетом в порядку денному. Ми запропонуємо створити міжнародний механізм по деокупації півострова. На моє переконання, оптимальним форматом для початку такого механізму є формат "Женева плюс" за участю наших партнерів з Європейського союзу, США і, можливо, країн-підписантів Будапештського меморандуму", - додав глава держави.
Порошенко зазначив, що такі надскладні завдання, як повернення Криму і Донбасу, він планує вирішувати в першу чергу політико-дипломатичним, міжнародно-правовим шляхом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?