Порошенко вважає, що після реформи ГПУ буде неважливо, хто її очолює
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко вважає, що після реформи ГПУ буде неважливо, хто її очолює

Порошенко вважає, що після реформи ГПУ буде неважливо, хто її очолює
Джерело:  online.ua

За словами президента України Петра Порошенка, в Україні продовжується системна реформа Генеральної прокуратури, і скоро буде неважливо, хто її очолює. За його словами, він відмовився від схеми, коли зміни в прокуратурі зводяться до зміни генпрокурора, повідомляє ONLINE.UA.
Глава держави зазначив, що у ГПУ забрали всі антикорупційні розслідування і передали їх в Антикорупційне бюро, нагляд за яким здійснює спеціалізована Антикорупційна прокуратура.
"Коли ми по телевізору дивилися обрання голови НАБУ, все плескали, всі були переконані, що обрали незалежну людину. При цьому ходили чутки, що обрали людину, яку не хотів Порошенко, бо була інформація, можливо, частково і правдива, що я пропонував кандидатуру Давида Сакварелідзе", - сказав Порошенко.
За його словами, тепер у Генпрокуратури заберуть ще й функцію слідства. Відповідний закон про створення Державного бюро розслідувань, схвалений Верховною Радою, Порошенко підписав під час прес-конференції.
"Залишається питання, а що буде з рештою слідства. Верховна Рада проголосувала за закон про Державне бюро розслідувань. Я підписую його... Ми починаємо процес, і слідства у прокуратури вже не буде", - зазначив президент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?