Корупція є частиною Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій - ВАДА
Категорія
Спорт
Дата публікації

Корупція є частиною Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій - ВАДА

Корупція є частиною Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій - ВАДА
Джерело:  The Guardian

Лідери Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) не могли не знати про повною мірою допінг в РФ, але не зробили нічого, щоб його зупинити, а сама організація пронизана корупцією, сказано в доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства у четвер, передає The Guardian.
"Стає все ясніше, що набагато більше персоналу ІААФ знало про проблеми, ніж було визнано, - говориться в доповіді, написаній екс-главою ВАДА Діком Паундом, представленому на прес-конференції в Мюнхені. - Це малоймовірно, що виборні посадові особи не знали про ситуацію щодо легкої атлетики в Росії. І якщо коло знань було настільки великим, чому нічого не було зроблено? Цілком очевидно, що не було бажання з боку ІААФ кидати виклик Росії".
У доповіді говориться, що "корупція була закладена в організації. Вона не може бути проігнорована або відкинута, як така, що відноситься до ренегатів, які діють на свій розсуд".
Значна вина покладена на наглядову Раду ІААФ, яка включає чинного президента ІААФ Себастьяна Коу, присутнього в аудиторії при озвучуванні доповіді.
У доповіді наголошується, що екс-президент ІААФ Ламін Діак "був відповідальним за організацію і здійснення змови і корупції" в ІААФ, а також, що Діак "санкціонував і особисто знав про шахрайство і вимагання серед спортсменів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?