Al Jazeera закриває кабельний канал новин в США
Категорія
Культура
Дата публікації

Al Jazeera закриває кабельний канал новин в США

Al Jazeera закриває кабельний канал новин в США
Джерело:  BBC

Al Jazeera America закриє свій кабельний канал новин, незважаючи на значні зусилля для завоювання ринку США і всього 2,5 року работи, передає BBC News.
Генеральний директор Аль Анстей сказав, що бізнес-модель "просто не може бути стійкою в світлі економічних проблем".
Al Jazeera America запущений в 2013 році і пообіцяв бути більш серйозною та поглибленої альтернативою CNN і Fox News. Базується в Катарі мовник витратив мільйони доларів, наймаючи топ-журналістів США, щоб донести до глядачів свої новинні програми.
Al Jazeera пообіцяв розширити свій онлайн охоплення в США після відключення каналу у квітні.
Вона замінила Current TV - мережу, засновану колишнім віце-президентом США Альбертом Гором, яку Al Jazeera купила за півмільйона доларів.
Al Jazeera America була доступна в близько 60 мільйонах американських будинків. Politico відзначає, що канал досягав у середньому 19000 глядачів щодня в 2015 році, що набагато менше показань його конкурентів.
Канал боровся з внутрішніми заворушеннями, а також з множинними дискримінаційними позовами, які закінчилися витісненням установчого CEO.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?