Сенцова і Кольченка можуть обміняти на ГРУшників
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенцова і Кольченка можуть обміняти на ГРУшників

Сенцова і Кольченка можуть обміняти на ГРУшників

Адвокат російського ГРУшника Олександра Александрова заявляє, що спілкувався з Володимиром Рубаном про можливий обмін затриманих російських військових на українського режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченка або українську льотчицю Надію Савченко. Про це повідомило Радіо Свобода.
Глава центру звільнення полонених Володимир Рубан підтвердив інформацію про таку розмову і сказав, що в РФ погодилися на обмін Сенцова і Кольченка на військових Александрова і Єрофеєва.
На зустрічі в Мінську російська сторона озвучила пропозицію з обміну Сенцова на Єрофєєва, проте українська сторона запропонувала обмін "два на два": двоє російських спецназівців на Сенцова і Кольченка.
«Переговорники з боку Росії погодилися на такий обмін», - зазначив він.
«Схема основного обміну не може бути застосована, поки не буде вироку Александрову і Єрофеєву. Тоді це вже буде обмін за погодженням сторін - вони відбуватимуть покарання на своїй батьківщині. За якихось гарантій дипломати обміняються вже не заручниками, не військовополоненими, а засудженими, і кожен поїде у свою країну, а там ще повинен отримати помилування», - пояснив Рубан.
Також можливий обмін російських спецназівців на Надію Савченко. Такий обмін може бути в будь-який момент, головне - бажання обох сторін, але він може статися і після винесення вироку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?