Рецепт на вихідні: чилі-суп з курки з грибами (6 фото)
Категорія
Культура
Дата публікації

Рецепт на вихідні: чилі-суп з курки з грибами (6 фото)

Рецепт на вихідні: чилі-суп з курки з грибами (6 фото)
Джерело:  online.ua


Інгредієнти для чилі-супу з курки з грибами:


  • курка, вагою близько 1,7 кг - 1 шт.;

  • маленька цибулина - 1-2 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • чорний перець - 10 горошин;

  • стебло селери - 1 шт.;

  • гострий перчик - 1-2 шт.;

  • нарубаний маринований халапеньйо - 4 ст.л.;

  • часник - 4 зубчики;

  • мелена зіра - 1 ч.л.;

  • мелений коріандр - 1/2 ч.л.;

  • мелений перець чилі - 1/2 ч.л. (можна пропустити, якщо не хочете занадто гостро);

  • печериці - 200 г;

  • консервована біла квасоля (червона, якщо що, теж підійде) - 1 банка;

  • консервована солодка кукурудза - 1 банка;

  • сіль за смаком;

  • лимонний сік - за смаком;

  • зелень петрушки або кінзи для подачі.

Спосіб приготування чилі-супу з курки з грибами:


Розділяємо курку на частини. Корпус і крила кладемо в каструлю, додаємо надрізану навхрест маленьку цибулину, перець-горошок, лавровий лист і сіль.


Заливаємо 2 л води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну і варимо протягом приблизно 40 хвилин, знімаючи при необхідності піну.


З стегенець зрізаємо м'ясо, нарізаємо на невеликі шматочки. Так само ріжемо філе грудок.


Решту цибулі, селеру, часник і гострий перець дрібно рубаємо.


В іншій каструлі з товстим дном на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і селеру, смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Додаємо гострий перець, часник і спеції. Варимо, помішуючи, ще 1 хвилину.

Кладемо курятину, готуємо, помішуючи, поки всі шматочки не стануть матовими.

Додаємо нарізані гриби, вливаємо бульйон, солимо за смаком. Варимо 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо квасолю і кукурудзу. Вимикаємо плиту, додаємо зелень і лимонний сік за смаком, даємо супу настоятися під кришкою 10 хвилин.

Подаємо.


Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?