Інгредієнти для чилі-супу з курки з грибами:
курка, вагою близько 1,7 кг - 1 шт.;
маленька цибулина - 1-2 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
чорний перець - 10 горошин;
стебло селери - 1 шт.;
гострий перчик - 1-2 шт.;
нарубаний маринований халапеньйо - 4 ст.л.;
часник - 4 зубчики;
мелена зіра - 1 ч.л.;
мелений коріандр - 1/2 ч.л.;
мелений перець чилі - 1/2 ч.л. (можна пропустити, якщо не хочете занадто гостро);
печериці - 200 г;
консервована біла квасоля (червона, якщо що, теж підійде) - 1 банка;
консервована солодка кукурудза - 1 банка;
сіль за смаком;
лимонний сік - за смаком;
зелень петрушки або кінзи для подачі.
Спосіб приготування чилі-супу з курки з грибами:
Розділяємо курку на частини. Корпус і крила кладемо в каструлю, додаємо надрізану навхрест маленьку цибулину, перець-горошок, лавровий лист і сіль.
Заливаємо 2 л води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну і варимо протягом приблизно 40 хвилин, знімаючи при необхідності піну.
З стегенець зрізаємо м'ясо, нарізаємо на невеликі шматочки. Так само ріжемо філе грудок.
Решту цибулі, селеру, часник і гострий перець дрібно рубаємо.
В іншій каструлі з товстим дном на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і селеру, смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо гострий перець, часник і спеції. Варимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
Кладемо курятину, готуємо, помішуючи, поки всі шматочки не стануть матовими.
Додаємо нарізані гриби, вливаємо бульйон, солимо за смаком. Варимо 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо квасолю і кукурудзу. Вимикаємо плиту, додаємо зелень і лимонний сік за смаком, даємо супу настоятися під кришкою 10 хвилин.
Подаємо.
Смачного!