Китайський імпорт з країн Африки впав майже на 40%
Категорія
Економіка
Дата публікації

Китайський імпорт з країн Африки впав майже на 40%

Китайський імпорт з країн Африки впав майже на 40%
Джерело:  BBC

У 2015 році експорт з країн Африки до Китаю впав майже на 40%, говорить митниця Китаю, передає BBC News.
Китай є найбільшим торговельним партнером Африки і його попит на африканські товари викликав недавнє економічне зростання континенту. Але нещодавнє уповільнення в економіці Китаю відбилося на зниженні імпорту країни, що, в свою чергу, посилило тиск на економіку африканських країн і, почасти, спричинило падіння вартості багатьох африканських валют.
Звітуючи про торгові дані Китаю за останній рік, представник митниці Хуань Сонгпінг повідомив журналістам, що африканський експорт до Китаю склав $67 млрд, що було на 38% менше показника за 2014 рік.
Економіка Китаю рухається в бік, за прогнозами аналітиків, досить жорсткого падіння і потреба країни в африканській нафті, металах і мінералах швидко впала, знизивши ціни на сировинні товари. Прямі інвестиції з Китаю в Африку також впали на 40% протягом перших шести місяців 2015 року.
Між тим, попит на китайські товари в Африці продовжує зростати. У 2015 році Китай направив товарів на континент на суму в $102 млрд.
У минулому році в Південній Африці відбувся Форум з співробітництва Китаю та Африки, на якому президент Сі Цзіньпін оголосив про виділення $60 млрд допомоги і кредитів, символізуючи зростаючу роль країни на континенті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?