Президент Кенії висловив співчуття сім'ям загиблих солдатів
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Кенії висловив співчуття сім'ям загиблих солдатів

Президент Кенії висловив співчуття сім'ям загиблих солдатів
Джерело:  Associated Press

Президент Кенії Ухуру Кеньятта виступив із заявою, назвавши вбивство кенійських військових під час нападу ісламських бойовиків Аль-Шабаб на базу Африканського союзу в Сомалі "несамовитим", передає AP.
Кеньятта не назвав кількість загиблих, але раніше повідомлялося про 50 солдатів, а Аль-Шабаб повідомив про те, що ними було вбито не менше 63 осіб.
"На жаль, деякі з наших патріотів у формі заплатили високу ціну, - сказав президент Кенії в заяві. - Я хочу скористатися цією можливістю, щоб висловити найглибші співчуття мої і країни родинам і близьким загиблих. Я з вами. Наша країна з вами".
Представник Аль-Шабаб Абдулазіз Абу Мудан сказав в онлайн-трансляції радіостанції угруповання, що було вбито, щонайменше, 63 солдати в результаті нападу, який стався в місті Ель-Аде, на південному заході Сомалі, недалеко від кордону з Кенією.
Сомалійський військовий Ахмед Хассан заявив, що напад почався з терориста-смертника, який підірвав автомобіль, а потім була чутна важка перестрілка, коли бойовики увірвалися на базу.
Незважаючи на те, що його витісняють з великих міст Сомалі, Аль-Шабаб продовжує запускати смертельні партизанські атаки по всьому Африканському Рогу. Війська Африканського союзу (АС), урядовці та іноземці часто стають мішенню. У вересні минулого року 19 угандійських солдатів було вбито, коли бойовики Аль-Шабаб увірвалися на базу АС в південній частині Сомалі.
Група, яка має зв'язки з Аль-Каїдою, також здійснює безліч смертельних атак в Кенії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?