Корпорації Apple загрожує багатомільярдний штраф за несплату податків
Категорія
Економіка
Дата публікації

Корпорації Apple загрожує багатомільярдний штраф за несплату податків

Корпорації Apple загрожує багатомільярдний штраф за несплату податків
Джерело:  Bloomberg

Через оптимізацію податків всесвітньо відома корпорація Apple виявилася винна більше $8 млрд податків. Така інформація стала відома в ході розслідування Європейською комісією податкової політики компанії, повідомляє Bloomberg.
Американську компанію звинувачують у використанні дочірніх підприємств в Ірландії з метою ухилу від сплати податків за доходи, які отримані за межами США.
У звіті комісії йдеться про те, що в Ірландії Apple використовувала більш сприятливі для себе методи бухгалтерського обліку для розрахунку прибутку компанії. Компанія розраховувала податковий вексель, використовуючи низькі експлуатаційні витрати. У такому випадку знижується сума, яку треба заплатити до бюджету країни.
Також Єврокомісія може прийняти рішення застосувати більш жорсткі заходи, тоді Apple повинна буде заплатити податки розміром 12,5% від прибутку з 2004 по 2012 роки - або $64,1 млрд.
У свою чергу головний виконавчий директор Apple Тім Кук заявляє, що звинувачення в бік компанії абсолютно безпідставні, а критика компанії - політична нісенітниця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?