У Чехії знайдено монети Х століття
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Чехії знайдено монети Х століття

У Чехії знайдено монети Х століття

Поблизу від міста Прага в Чехії був знайдений скарб із 700 монет середньовіччя, виготовлених в Х столітті і напрочуд добре збережених. Попередньо вважається, що в Центральній Європі не існує аналога по розміру, повноті і відмінної схоронності знайдених монет, передає  lenta.ru.

Скарб виявив перехожий в листопаді 2015 року, але Східно-чеський музей оголосив про знахідку тільки в січні. На вивчення і зберігання було передано понад 400 збережених монет і понад 300 уламків, а також осколки посудини, в якому вони були закопані. Людині, яка знайшла скарб, було обіцяно винагороду в 2 млн крон.

За місцевим законодавством, скарб належить регіону, в якому був виявлений. Монети будуть виставлені на огляд восени 2016 і стануть частиною постійної нумізматичної колекції музею в Пардубіце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?