Аби бути здоровим треба обрати правильний колір стін у будинку
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Аби бути здоровим треба обрати правильний колір стін у будинку

Аби бути здоровим треба обрати правильний колір стін у будинку
Джерело:  Ортодокс

Вчені Конреальского університету встановили, що здоров'я людини залежить від кольору стін у будинку. Тому рекомендується періодично робити ремонт у будинку, повідомляє  ONLINE.UA  посилаючись на Оrthodox.od.ua.


Неправильно підібраний колір шпалер та штор здатний вплинути на здоров'я людини, провокуючи розвиток різних хвороб - цукровий діабет, ожиріння, а іноді й онкологію.


Зокрема, штори з тонкого матеріалу, пропускають сонячне світло, можуть викликати набір зайвих кілограмів. Вчені відзначають, що яскраве освітлення також є причиною поганого сну, під час якого відбувається вироблення мелатоніну, через що можуть порушуватися біоритми людини. Також дуже яскраве світло стає причиною стресу.


Червоний колір стіни або помаранчевий сприяє підвищенню рівня стресу та неспокійної поведінки, викликає свербіж шкіри. До того ж, яскраві кольори викликають підвищення апетиту та збуджують людський організм . Тому від яскравого оформлення стін на кухні краще відмовитися. Яскраві кольори покращують працездатність та підштовхують людину приймати швидкі рішення діяти швидше, тому краще всього вони підійдуть для оформлення робочого кабінету або спортзалу.


Щодо спальні треба зазначити, що оптимальним кольором для її стін стане блакитний. Цей колір дозволяє людині повноцінно відпочити та виспатися. Під час проведення опитування вчені встановили, що партнери, які сплять у кімнатах з бежевими або сірими стінами, рідко займаються сексом. Найбільш несприятливими кольорами для спальних кімнат є помаранчевий та червоний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?