Власників багатоповерхівок запрошують долучитися до утеплення
Категорія
Культура
Дата публікації

Власників багатоповерхівок запрошують долучитися до утеплення

Власників багатоповерхівок запрошують долучитися до утеплення

На думку Держенергоефективності, можна задіяти керуючих багатоповерховими будинками і компанії енергосервісу як можливі варіанти утеплення багатоквартирних будинків. Це 15 січня голова Держенергоефективності Савчук обговорив з представниками найбільших власників, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  урядовий портал.

Як відомо, з 1 липня цього року створюються законодавчі підстави для розвитку ринку управителів багатоквартирних будинків. Це передбачає Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

«Механізм, який ми розробляємо, передбачає ефективний стимул для співвласників брати участь в енергозбереженні - це можливість перевести фінансові та технічні ризики по проектах з утеплення на фахівців - керуючих і ЕСКО-компаній», - зазначив Сергій Савчук.

Представники банків висловили готовність пропрацювати запропоновані моделі кредитних продуктів і пов'язані з ними фінансові ризики у співпраці з потенційними позичальниками - керуючими і ЕСКО-компаніями.

У свою чергу експерти акцентували увагу на необхідності вивчення міжнародної практики вирішення цього питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?