Спецслужби США перевірять європейські партії на предмет фінансування РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Спецслужби США перевірять європейські партії на предмет фінансування РФ

Спецслужби США перевірять європейські партії на предмет фінансування РФ
Джерело:  NV

Стало відомо, що спецслужби США планують провести дослідження того, як РФ впливає на політичні партії та організації. Це доручено Джеймсу Клапперу, - голові Національної розвідки США, - він вивчить фінансування партій за останні 10 років, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  Новий час.

Розслідування проведуть у зв'язку зі спробами Кремля зруйнувати єдність Євросоюзу і НАТО, заблокувати установку американських систем протиракетної оборони в Європі, а також домогтися скасування введених після анексії Криму економічних санкцій.

Відомо, що американська розвідка перевірить наявність фінансування та "благодійності" для ряду європейських партій від спецслужб РФ. На думку США, Москва може фінансувати спроби внести розбіжності в політику Євросоюзу, наприклад, агітуючи проти розміщення систем ПРО НАТО або проти пошуків альтернативних джерел енергії.

Невідомо, які саме партії перевірять, але ймовірно, в першу чергу це торкнеться ультраправих організацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?