Скасування санкцій проти Ірану обвалило біржу Саудівської Аравії
Категорія
Світ
Дата публікації

Скасування санкцій проти Ірану обвалило біржу Саудівської Аравії

Скасування санкцій проти Ірану обвалило біржу Саудівської Аравії

Відразу ж на наступний день після того як були скасовані санкції проти Ірану, акції найбільшої фондової біржі Саудівської Аравії Tadawul різко впали. На закритті торгів 16 січня головний індикатор TASI Tadawul був 5838, станом ж на 12:00 по Києву його значення склало 5400, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  УНІАН.

Різке падіння не торкнулося тільки трьох з 167 торгованих на біржі цінних паперів. Капіталізація біржі становить близько 31 мільярда доларів.

Як відомо, 16 січня після публікації доповіді МАГАТЕ, в якій говорилося, що Іран виконав усі умови угоди, що передбачає заморожування його ядерної програми, пов'язані з цим міжнародні санкції проти нього були зняті.

Скасування санкцій дозволяє Ірану негайно збільшити експорт нафти - це може чинити додатковий тиск на ринок, де в останні місяці склався надлишок пропозиції. Світові ціни на нафту різко впали наприкінці 2015 - на початку 2016 року.

Зняття санкцій також означає, що Іран отримає доступ до приблизно $50 млн, які були заморожені на його рахунках. Крім того, Іран зможе закуповувати обладнання та технології, доступ до яких йому був обмежений.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?