Сирий часник запобігає ризику розвитку раку легенів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Сирий часник запобігає ризику розвитку раку легенів

Сирий часник запобігає ризику розвитку раку легенів
Джерело:  Ортодокс

Додавання до раціону сирого часнику як мінімум двічі на тиждень дозволяє зменшити ризик захворювання на рак легенів. Такі висновки зробили китайські вчені за підсумками дослідження, опублікованого в журналі Cancer Prevention Research, пише Orthodox.
Китайські фахівці з Онкологічного центру, який розташований в Цзянсу, почали дослідження ще в 2003-му році. Зібравши дані про 1424 хворих на рак легенів і про 4 543 здорових людей за допомогою анкетування, а також регулярних медичних оглядів, вчені зробили відкриття, що люди, що вживають часник кілька разів на тиждень, мають міцніше здоров'я і більш низький відсоток захворювання раком легенів. А у хворих на рак легенів спостерігався стабільніший перебіг хвороби.
Рак легенів посідає перше місце за захворюваністю й смертністю серед онкологічних захворювань і найчастіше діагностується у завзятих курців. Колеги китайських вчених, доктора з Нью-Йоркської Пресвітеріанської лікарні і Медичного Центру Корнелл Вейл об'єднали свої сили і за результатами проведеного лабораторного дослідження виявили в часнику речовину селен, що володіє протираковими властивостями. Часник також використовується в профілактиці респіраторних захворювань, діабету і при лікуванні гіпертонії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?