МЗС засуджує дії РФ на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС засуджує дії РФ на Донбасі

МЗС України
МЗС засуджує дії РФ на Донбасі

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує чергові спроби Російської Федерації та контрольованих нею бойовиків загострити ситуацію безпеки на Донбасі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву МЗС.
Незважаючи на чергову домовленість про впровадження режиму повної тиші, кількість збройних провокацій проти сил АТО уздовж лінії розмежування продовжує зростати.
У МЗС нагадали, що 17 січня бойовиками здійснено 48 обстрілів, 16 січня - 36, 15 січня - 40.
"При цьому, крім стрілецької зброї, ними застосовувалися 82-мм і 120-мм міномети, гранатомети, зенітні установки і озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля СММ ОБСЄ", - сказано в повідомленні.
"Характер і обставини таких дій свідчать про їх ретельне планування. Вони підривають не тільки суть, логіку і послідовність Мінських домовленостей, а й нівелюють всі зусилля України та міжнародної спільноти, спрямовані на відновлення миру і стабільності, фактично унеможливлюють реалізацію політичної частини мирного врегулювання", - сказано в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?