На боці ІДІЛ воюють 50 жителів Криму - СБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

На боці ІДІЛ воюють 50 жителів Криму - СБУ

На боці ІДІЛ воюють 50 жителів Криму - СБУ

На території України діють окремі групи прихильників ідеології терористичного угрупування Ісламська держава, які займаються пропагандою і вербуванням нових членів радикальної організації, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"На території України діють окремі групи прихильників ідеології ІДІЛ, що здійснюють пропаганду серед свого оточення; вербування нових членів до неї; переміщення вже завербованих осіб, у тому числі, з країн Кавказу та Центральної Азії, транзитом через територію України і Туреччини в сирійсько-іракську зону для участі в бойових діях на боці ІДІЛ та у зворотному напрямку; матеріальне і фінансове забезпечення грошовими коштами, місцями тимчасового проживання, паспортним і проїзними документами", - йдеться в повідомленні.
У СБУ заявляють про те. що об'єктами агітації прихильників Ісламської держави стають як вихідці з мусульманських країн, які постійно або тимчасово проживають в Україні, так і українці, які не були етнічними носіями ісламу.
"На сьогодні встановлено 50 осіб з числа жителів АР Крим (громадян України та іноземців, які постійно проживають на її території), які беруть участь у бойових діях на території Сирії та Іраку в складі ІДІЛ, "Фронту ан-Нусра "і пов'язаних з ними структур. Крім того, встановлені 63 прихильники ІДІЛ з числа іноземних громадян, які транзитом переправлені через територію нашої держави до Туреччини", - повідомляє СБУ.
За даними відомства, Україна розглядається функціонерами терористичного угрупування ІДІЛ насамперед як зона для забезпечення оперативно-терористичної діяльності на території третіх країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?