Рада впроваджує санкції проти Роснєфті
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада впроваджує санкції проти Роснєфті

Верховна Рада України
Рада впроваджує санкції проти Роснєфті

20 депутатів (переважно з фракції "Народного фронту") зареєстрували проект постанови про впровадження санкцій проти "Роснєфті" та афілійованих з нею компаній, передає ONLINE.UA з посиланням на документ, оприлюднений на сайті Верховної Ради в понеділок.
Також документ передбачає блокування активів "Роснєфті" і афільованих з нею компаній в Україні, а також повну заборону транзиту їх вантажів через український кордон.
Крім того, депутати пропонують Нацбанку забезпечити припинення обслуговування рахунків "Роснєфті" в Україні.
У пояснювальній записці вказується, що "Роснєфть" є найбільшим платником податків в РФ і за ці гроші, в тому числі, РФ здійснює військову агресію в Україні.
"У цьому контексті просто абсурд, що санкції проти "Роснєфті" досі не застосувала Україна і таким чином продовжує фінансувати військову агресію, спрямовану проти неї. У нас продовжує працювати українська філія "Роснєфті", і її прибуток формується за рахунок коштів простих українців, адже в країні працює більше 300 автозаправних станцій "ТНК", які належать "Роснєфті", - сказано в пояснювальній записці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?