Оскару загрожує бойкот
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Оскару загрожує бойкот

Оскару загрожує бойкот
Джерело:  ТАРС

Продюсер та актор Спайк Лі і актриса Джада Пінкетт-Сміт погрожують бойкотувати премію Оскар, повідомляє  ONLINE.UA   посилаючись та  ТАСС.
Приводом для їхнього невдоволення стало те, що серед претендентів на "Оскари" у всіх чотирьох акторських номінаціях, а це 20 позицій, немає жодного афроамериканця.
Спайк Лі, який зняв у 1992 році популярний антирасистський фільм "Малкольм Х", заявив, що не може підтримати "лілейно-білу" церемонію вручення Оскарів.
При цьому він послався на те, що за два роки на престижну кінопремію були висунуті 40 білих акторів і жодного темношкірого. Зі свого боку Пінкетт Сміт, яка знялася, зокрема, у фільмах "Божевільний професор", "Матриця: Перезавантаження" і "Матриця: Революція" , заявила, що не має наміру ні бути присутньою на церемонії, ні дивитися її по телебаченню.
Чоловік Пінкетт-Сміт, темношкірий актор Вілл Сміт у цьому році не був номінований на Оскар. Як написала Пінкетт-Сміт на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, "молити про визнання або навіть просити - означало б поступитися гідністю".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?