Президент Чехії закликав припинити постачання меду з України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Президент Чехії закликав припинити постачання меду з України

Президент Чехії закликав припинити постачання меду з України

У Чехії розгорівся скандал - в продукті сумнівної фірми, яка видавала куплений за кордоном мед за товар власного виробництва, знайшли домішки антибіотиків, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
«Наскільки мені відомо, мед привезли з України і додали до чеського. Першим кроком зараз повинна би стати заборона імпорту меду з України. Другим - більш ретельний контроль за якістю меду», - сказав президент Чехії Мілош Земан в інтерв'ю Blesk.cz.
У Чеському союзі бджолярів повідомили, що результатів експертизи, яка доводить, що сумнівний мед походить саме з українських територій, поки немає. Незважаючи на це чеський постачальник сумнівного меду стверджує, що проблему створив товар саме з України.
Директор компанії Včelpo Панайотіс Маргарітопулос заявив, що в Чехії було занадто мало меду, щоб задовольнити попит на місцевому ринку, тому виникла необхідність імпортувати його з ЄС та країн за його межами. Тому мед з антибіотиками змішували з чеським.
«Український мед домішували до чеського і декларували як чеський. Нам гарантували, що якість меду відповідає вимогам Чеської Республіки», - зазначив він.
За інформацією чеських журналістів, спочатку ця компанія заявляла, що продає тільки чеський мед.
Під час інспекції меду в Чехії в листопаді 2015 року виявили шкідливі речовини. Антибіотики, заборонені в сільському господарстві Євросоюзу, знайшли в продукції компанії Včelpo, яка належить Чеському союзу бджолярів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?