РФ є ключем до вирішення питань Сирії та Північної Кореї - Глава МЗС Японії
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ є ключем до вирішення питань Сирії та Північної Кореї - Глава МЗС Японії

РФ є ключем до вирішення питань Сирії та Північної Кореї - Глава МЗС Японії
Джерело:  Associated Press

Міністр закордонних справ Японії Фуміо Кисида пообіцяв у вівторок, 19 січня, продовжити переговори з Російською Федерацією, незважаючи на відсутність мирного договору між країнами, заявивши, що Москва є ключем до вирішення міжнародних загроз від Сирії та Північної Кореї, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  AP.

Кисида також оголосив $350 млн нової допомоги, щоб стабілізувати Сирію і сусідні країни на тлі масивної кризи біженців в регіоні, після $810 млн гуманітарної допомоги, наданої раніше.

Глава МЗС Японії розповів у своєму виступі в Токіо, що дипломатичний діалог між Японією і РФ є необхідним, незважаючи на те, що територіальна суперечка завадила їм закінчити військові дії у Другій світовій війні. Він також додав, що дві сторони прагнуть цього року провести переговори на вищому рівні.

ЗМІ повідомляють, що прем'єр-міністр Сіндзо Абе може відвідати РФ у квітні для переговорів з президентом країни Володимиром Путіним, напередодні саміту Великої Сімки в Японії в травні.

"Міжнародне співтовариство зіткнулося з проблемами, пов'язаними з Сирією та Північною Кореєю, і конструктивна роль Росії є цінним елементом у вирішенні проблеми", - сказав Кисида. - "У цьому контексті, політичний діалог, особливо на політичному рівні, абсолютно необхідний і дуже важливий".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?